dimarts, 26 de novembre del 2013

Dos grans treballs modulars

En aquesta entrada he volgut exposar conjuntament els dos treballs modulars. Els dos treballs tenen molt en comú perquè en aquests varem posar en pràctica totes les competències lingüístiques que havíem après, el llibre de com parlar bé en públic i algunes de les eines de GITIC. 

Seguidament us parlaré una mica dels dos;

Identitat i Territori:

Juntament amb una companya de classe varem realitzar aquest treball, el qual estava enfocat a tractar el tema del Bullying, un tema molt difícil i delicat que hauríem tots de tenir en compte.

Al principi de l'exposició vam sortir de classe per desprès entrar fent una mica de teatre, la Georgina feia el paper de l'agressor i jo, la Lucia, el de la víctima. Llavors, quan varem entrar ella m'insultava i em parlava malament, en aquest moment varen participar més persones que feien de públic i també em parlaven malament i em cridaven, (estava tot pactat).

Desprès de la petita escena teatral volíem que el públic intervenís una mica i  per això varem preguntar que en pensaven ells sobre el Bullying i sobre el que acabavem de fer.

Seguidament va anar una breu explicació sobre com es senten aquestes persones que fan o pateixen Bullying. Per fer l'explicació més dinàmica i no tan avorrida, realitzarem un vídeo on les protagonistes varem ser nosaltres mateixes, en aquest sortíem amb uns cartells descriptius.

Aquí us deixo el vídeo:



Al acabar el vídeo vam continuar amb un prezi on sortien unes gràfiques d'unes enquestes realitzades, contestant una sèrie de preguntes com:


1. El Bullying es dona més en nens o en nenes?
2. En quins espais/moments és més abundant el Bullying?
3.Heu viscut o sabeu de casos de Bullying?


Per acabar destacarem el paper de l'educador, com futures educadores que volem ser, i unes conclusions lligades amb un altre vídeo.

Realitzar aquest treball no va ser tasca fàcil, ja que va portar molta feina i concentració. Al ser un tema tant delicat teniem que anar molt en compte en que dir i com dir-ho. Desprès els vídeos varen portar molt de treball i també la recerca dels cartells amb tota la informació. Ens va portar molts de dies però va ser molt gratificant, no havíem dubtat ni un moment en la decisió del tema així que van gaudir molt. Alhora d'avaluar varen tenir en compte la gesticulació al parlar, la vocalització, to de veu, la mirada, els nervis...(COED), si tenia molts aspectes audiovisuals, vídeos, imatges, els gràfics, el prezi...(GITIC),

Aquest és el vídeo amb el qual varem acabar la nostra exposició de Identitat i Territori:




Espero que us agradi :)



Bon comunicador:

A continuació parlaré de l'altre treball modular, el bon comunicador, com bé he dit abans aquest va ser un treball compartit entre les dues assignatures del modul I, GITIC i COED. 
Per començar varem fer grups de 5 o 6 persones i desprès havíem d'escollir un bon comunicador. És un feina treballada amb el pearltrees (programa de GITIC) des de principi de curs, on teniem que escollir a un bon comunicador català i treballar-lo tant a nivell escrit, oral i digital.

Nosaltres varem escollir l'Albert Om, un comunicador que fa el programa "El Convidat". El varem valorar des de el punt de vista del seu programa, tant amb el capítols d'aquest, com articles, facebook, twitter i blog.


Aquí deixo un parell d'imatges d'aquest treball i un vídeo del seu programa:












Vídeo: Entrevista a Marc Gasol






No varem trobar senzill avaluar a una persona des de tantes perspectives i punts de vista diferents, no som professionals, però al final fitxant-nos bé ho varem aconseguir. Un cop ja tens el treball encaminat es gaudeix molt perquè és interessant conèixer a una persona famosa més a fons, navegar  per el seu facebook, per el twitter, fixar-te en els aspectes treballts a COED alhora de parlar, de gesticular, etc.

3 comentaris:

  1. La presentació d'Identitat i territori el que em va agradar més va ser el vídeo, ja que és una idea molt bona, a més a més em va crida molt l'atenció.

    ResponElimina
  2. Un vídeo molt professional, amb un missatge clar i directe.

    ResponElimina
  3. Vau realitzar una exposició d'Identitat i Territori molt original al incloure un vídeo que transmet molts sentiments. Vau donar un bon enfocament al tema!

    ResponElimina